Zircon (Hiacint) - proprietati fizice si metafizice, indicatii terapeutice - Energia Cristalelor

Du-te la conținut

Zircon (Hiacint) - proprietati fizice si metafizice, indicatii terapeutice

Index Alfabetic > Cristale U - Z > ( Z )

INFORMAȚII:  
Denumire: provine prin alterarea și combinarea cuvintelor sirian "zargono" și arab "zarqun" care înseamnă purpuriu și a cuvântului persan "azargun" care înseamnă de culoare aurie. Acest nume a devenit in timp parte a limbilor germanice pentru ca mai apoi să devină cuvânt englezesc.
Descriere:
Zirconul este omniprezent în crusta Pământului. Apare în roci magmatice (ca produse primare de cristalizare), în roci metamorfice și roci sedimentare (sub formă de boabe detritice). Cu toate acestea, cristalele mari de zircon sunt rare. Mărimea medie a acestor cristale în rocile de granit este de aproximativ 0,1 - 0,3 mm, dar ele pot crește până la dimensiuni de câțiva centrimetri, în special în pegmatite.
Compoziție chimică: ZrSiO4
(silicat de zirconiu).
Duritate: 7 - 7,5 (din 10).
Luciu: vitros spre adamantin, gras, transparent până la opac.
Sistem de cristal: Tetragonal.
Culori: roșu, roz, maro roșcat, galben, verde, albastru, gri, incolor uneori negru.
Alte denumiri: Hiacint (Hyacinth) (este denumirea dată Zirconului de culoare galbenă după numele din greaca veche dat Zambilei și anume "hyacinthus)), Diamant de Ceylon.
Notă:
Legenda:
din antichitate spune povestea unui personaj mitologic numit Hyacinth, un tânăr frumos, iubit al zeului Apollo admirat în același timp și de Zephyrus, zeul vântului. Într-una din zile, asistându-l pe Apollo la aruncarea discului, Hyacinth a vrut să prindă discul ca să îl impresioneze pe Apollo. Din gelozie, pentru că Hyacinth îl prefera pe Apollo în locul lui, Zephyrus a modificat traiectoria discului, acesta lovindu-l pe Hyacinyhus în cap și omorându-l. Apollo nu i-a permis lui Hades să îl ia pe Hyacinth și a creat din sângele vărsat de acesta floarea numită Zambilă (Hyacinth).
Exploatări: este întâlnit peste tot în lume dar cele mai apreciate depozite sunt situate în Canada și Madagascar. Alte depozite sunt localizate în Africa de Sud, Namibia, Australia, S.U.A., China, Rusia, Brazilia.
Atenție: culoarea Zirconului poate fi modificată, la fel ca în cazul multor alte tipuri de cristale, prin tratament termic. Spre exemplu, nuanțele roșii sau roz pot fi obținute reconstituind condițiile geologice la temperaturi de aproximativ 350 oC.
Îngrijire: trebuie plasate o dată pe lună într-un recipient cu sare grunjoasă uscată, timp de 24 ore, pentru a fi descarcate de energiile negative acumulate. Se incarcă apoi pentru cateva ore la lumină solară.

PIATRĂ RECOMANDATĂ PENTRU:
ZODIILE: Leu, Fecioară, Balanță, Săgetător, Vărsător.
LUNA DE NAȘTERE: Septembrie, Decembrie.
TALISMAN: împotriva durerii.
ZIUA DE NAȘTERE: -
ANUL NAȘTERII: -
PLANETA GUVERNATOARE SAU DOMINANTĂ : Soarele.
INFLUENȚA NUMEROLOGICĂ: -
ANIVERSARE: -
CHAKRE : toate chakrele dar predominant Chakra Bazală (1) și Chakra Sacrală (2).
POLARITATE: Yang.
PROFESII: -  

EFECTELE ASUPRA PURTĂTORULUI:
Protejează împotriva vrăjilor, blestemelor și deochiului. Alungă spiritele rele și coșmarurile. În Evul Mediu era folosit pentru a proteja purtătorul împotriva fulgerelor.
Mai este denumită "Piatra Virtuții" deoarece ajută la echilibrarea aspectelor virtuoase din noi.
Are efect anti-spasmodic asupra pancreasului, ficatului și vezicii biliare. Previne retenția de apă în sânge și în țesuturi și stimulează metabolismul. Indicat în cazuri de probleme ale tractului respirator, răceli severe, bronșite, infecții pulmonare, astm și diverse alergii.
Calmează crampele intestinale provocate de probleme digestive. Stimulează apetitul, fiind recomandat celor care nu au poftă de mâncare (copii, persoane în convalescență, etc).
Reduce toate tipurile de dureri, de aceea poate fi purtat ca talisman împotriva durerii. Reduce inflamațiile si febra.
Este indicat a fi folosit de gravide pentru o naștere ușoară.
Alungă stresul, aduce vise bune, ajută la o înțelegere mai bună a realității, Dacă este folosit în cazuri de separare sau divorț, acesta va permite utilizatorului să meargă mai departe, să lase trecutul în urmă și să conștientizeze efemeritatea vieții.
Bun pentru meditație și concentrare.

Amplifică capacitatea de a transforma gândurile în fapte și ajută la identificarea soluțiilor eficiente pentru a ne realiza visele.

Active Search Results
Înapoi la cuprins