Wulfenit (Carinthit) - proprietati fizice si metafizice, indicatii terapeutice - Energia Cristalelor

Du-te la conținut

Wulfenit (Carinthit) - proprietati fizice si metafizice, indicatii terapeutice

Index Alfabetic > Cristale U - Z > ( W )

INFORMAȚII:  
Denumire: a fost dată după numele mineralogistului autriac Franz Xavier von Wulfen care în anul 1845 a descris pentru prima oară acest mineral.
Descriere:
este un mineral secundar ce apare în zonele oxidate ale depozitelor hidrotermale de plumb. Este găsit în asociație cu Ceruzit, Smithsonit, Hemimorfit, Limonit, Fluorit, Vanadinit, Piromorfit, Mimetit și diverși oxizi de Fier și Mangan. Cel mai adesea apare sub formă de cristale tabulare subțiri uneori piramidale, foarte rar pseudo-octaedrice sau cubice dar poate apărea și sub formă de mase granulare. Reprezintă de asemenea un minereu secundar de Molibden.
Compoziție chimică: Pb (MoO4) (Molibdat de plumb).
Duritate: 2,5 - 3 (din 10).
Luciu: diamantin, rășinos, transparent, translucid până la opac.
Sistem de cristal: tetragonal.
Culori: galben, galben auriu, orange-gălbui, orange-roșcat, mai rar incolor, gri, maroniu, verde măsliniu sau chiar negru.
Alte denumiri: Carinthit (după numele fostului Ducat Carinthia din sudul Austriei, loc unde a fost prima oară descoperit).
Varietați: Wulfenit-Calcit, Chilagit, Crom-Wulfenit, Tungsten-Wulfenit, Wulfenit-Vanadinit.
Legenda:
spune că dacă ai un angajament făcut într-o viață anterioară cu alt suflet pentru a te întâlni cu el în viața prezentă, Wulfenitul va facilita această întâlnire, recunoașterea respectivului suflet precum și conștientizarea motivelor pentru care această întâlnire a fost stabilită.
Exploatări: S.U.A., Mexic, Austria, Slovenia, Maroc, Namibia.
Notă: cristalele individuale de Wulfenit pot prezenta proprietăți piezoelectrice.
Atenție: datorită conținutului de Plumb, Wulfenitul este un mineral toxic și trebuie utilizat cu precauție.

PIATRĂ RECOMANDATĂ PENTRU:
ZODIILE:
Gemeni, Leu, Săgetător.
LUNA DE NAȘTERE: -
TALISMAN NOROCOS: -
ZIUA DE NAȘTERE: Miercuri.
ANUL NAȘTERII: -
PLANETA GUVERNATOARE SAU DOMINANTĂ: Mercur.
INFLUENȚA NUMEROLOGICĂ: pentru cei născuți sub influența numarului 2 și 7.
ANIVERSARE: -
CHAKRE: Chakra Bazală (1), Chakra Sacrală (2) și Chakra Plexului Solar (3). Varietatea de culoare verde poate fi folosită pe chakra Inimii (4).
POLARITATE: Yin și Yang.
PROFESII: -  

EFECTELE ASUPRA PURTĂTORULUI:
Echilibrează energiile Yin și Yang.
Stimulează creativitatea artistică, originalitatea, aduce idei și concepte noi ajutând la finalizarea cu succes a proiectelor începute.
Îmbunătățește metabolismul și memoria celulară ajutând la regenerarea organelor afectate de diverse boli și chiar la o întinerire generală, atât din punct de vedere fizic cât și spiritual.
Bun pentru meditație și concentrare. Wulfenitul deschide un canal prin care ușurează comunicarea cu lumea spiritelor și ajută utilizatorul să își reamintească cunoștințele magice pe care le-a avut în alte vieți.
Combate stresul, previne deznădejdea, disperarea și pesimismul. Este indicat să fie folosit în perioadele din viață în care sunteți confruntați cu situații negative.
Regularizează
ciclul menstrual și atenuează simptomele menopauzei. Poate fi folosit cu succes în cazuri de endometrioză, fibrom uterin sau alte tumori în zona pelviană.
Promovează echilibrul hormonal. Este foarte utilă folosirea Wulfenitului mai ales după avort, avort spontan sau naștere. Îmbunătățește activitatea sexuală.


Active Search Results
Înapoi la cuprins