Jet (Jais, Gagat) - proprietati fizice si metafizice, indicatii terapeutice - Energia Cristalelor

Du-te la conținut

Jet (Jais, Gagat) - proprietati fizice si metafizice, indicatii terapeutice

Index Alfabetic > Cristale F - J > ( J )

INFORMAȚII:  
Denumire: în trecut era menționat cu denumirea de "Lycia" aceasta provenind se pare de la un loc necunoscut din Asia Mică, a fost definit în limba latină prin termenul "gagates" iar în zilele noastre a ajuns din franceza veche "jaiet".
Descriere:
este un tip de cărbune format prin fosilizarea lemnului (descompunerea lemnului sub presiuni extreme). Este o varietate a Lignitului și ste considerat un mineraloid cu origine organică. Atunci când este ars sau atins cu un obiect fierbinte elimină un miros caracteristic de cărbune.
Compoziție chimică:
Duritate: 2,5 - 4 (din 10)
Luciu: mat până la gras pe suprafețe brute, sticlos pe suprafețele lustruite.
Sistem de cristal: amorf.
Culori: negru, negru-maroniu (uneori poate avea incluziuni de pirită).
Alte denumiri: Jais, Gagat.
Notă: mineralul mai este denumit și "Black Amber" (Chihlimbar Negru) deoarece în momentul în care este frecat poate induce o sarcină electrică la fel ca și Chihlimbarul.
Exploatări: în Canada, India, Rusia, S.U.A., Spania, Portugalia, Marea Britanie, Austria.
Legenda: Jet este ușor de prelucrat și din această cauză a fost folosit încă din cele mai vechi timpuri pentru fabricarea de bijuterii. Au fost descoperite astfel de obiecte datând din urmă cu 10.000 ani Î.Hr. în anumite părți ale Germaniei iar în Spania datând din urmă cu 17.000 ani î.Hr. Grecii antici credeau că purtarea unei bijuterii cu Jet ar asigura favoarea zeilor. Vechii Egipteni şi indienii Pueblo își îngropau morții împodobindu-i cu astfel de bijuterii cu credința că acestea îi vor proteja în viața de apoi. Au fost deasemenea descoperite ace de păr, inele, brățări și coliere din perioada romană. Jet a fost apreciat ca piatră prețioasă în timpul domniei reginei Victoria iar în secolul XVI era folosit pentru a crea mărgele de rozariu pentru călugări. În secolul XIX a fost purtat ca bijuterie pe perioada doliului.
Atenție: există imitații fabricate din Antracit (cărbune dur) sau Ebonită (cauciuc durificat), deosebirea față de materialul autentic fiind uneori foarte greu de făcut. Când este frecat de porțelan neglazurat, Jet va lăsa întotdeauna o urmă maroniu-ciocolatie. Mai poate fi confundat cu Turmalina neagră, Obsidianul negru însă aceste pietre au o greutate mult mai mare decât Jet și sunt mai reci la atingere.

PIATRĂ RECOMANDATĂ PENTRU:
ZODIILE:
Capricorn.
LUNA DE NAȘTERE: -
TALISMAN NOROCOS: -
ZIUA DE NAȘTERE: -
ANUL NAȘTERII: -
PLANETA GUVERNATOARE SAU DOMINANTĂ : Saturn.
INFLUENȚA NUMEROLOGICĂ: pentru cei născuți sub influența numarului 8.
ANIVERSARE: -
CHAKRE : 1, 6, 7.
POLARITATE: Yin.
PROFESII: -  

EFECTELE ASUPRA PURTĂTORULUI:
Este o piatră de protecție și de vindecare.
Absoarbe negativitatea
și datorită acestei proprietăți, la fel cum cărbunele poate filtra impuritățile din apă, este folosit pentru a curăța aura de energiile negative. Șterge în domeniul energetic al persoanei atașamentele și modelele care apar ca experienșe negative.
Curăță, din punct de vedere energetic, alte cristale. Pentru acest scop, cristalele trebuie plasate într-un vas cu mai multe piese mici de Jet și lăsate o perioadă pentru purificare.
Bun
pentru relaxare și meditatie, este folosit pentru a realiza împământarea.
Este folosit ca talisman protector împotriva atacurilor energetice, a deochiului, a magiei negre. Se spune că Jet ține sub control toți demonii și astfel poate ajuta împotriva posesiei demonice.
Inițiază experiențele psihice și viziunile. Scoate la iveală energiile negative pe care utilizatorul le poartă în mod inconștient și ajută la înțelegerea ciclurilor de viață și a karmei precum și lucrul cu acestea. Se spune că cei care sunt atrași de această piatră sunt "suflete vechi" care au o lungă experiență de a fi încarnat pe Pământ.
Face utilizatorul să fie atent la toate lucrurile și să găsească soluții constructive pentru toate problemele care apar.
Elimină stressul, depresia și micșorează nervozitatea. Aduce calm, liniste și claritate în gândire.
Aduce norocul pentru cel care îl utilizează fiind astfel o piatră foarte bună pentru cei care incep activitatea la un nou loc de muncă sau își deschid o nouă afacere.

Ajută în tratarea migrenei, epilepsiei, răcealii și gripei.
Diminuează durerile de stomac și crampele menstruale.
Stimulează curățirea energetică a ficatului și a rinichilor.
Se spune că această piatră protejează împotriva mușcăturii de șarpe sau de scorpion, mai ales atunci când piatra este purtată deasupra inimii.

Active Search Results
Înapoi la cuprins