Jad (Jadeit/Nefrit) - proprietati fizice si metafizice, indicatii terapeutice - Energia Cristalelor

Du-te la conținut

Jad (Jadeit/Nefrit) - proprietati fizice si metafizice, indicatii terapeutice

Index Alfabetic > Cristale F - J > ( J )

INFORMAȚII:  
Denumire: este derivată (prin intermediul limbii franceze - l'ejade) de la expresia spaniolă "piedra de ijada" care s-ar putea traduce ca "piatră de pe versant".
Descriere:
este un silicat natural de aluminiu, calciu și magneziu, mineral din grupul piroxenilor, format în rocile metamorfice în condiții de presiune ridicată și temperaturi relativ scazute. Poate apărea în asociație cu Serpentinit, Muscovit, Aragonit sau Cuarț.
Compoziție chimică: Na 2
Al 2(SiO 3) 4 = Na 2O Al 2O 3 4SiO 2
Duritate: 6,5 - 7 (din 10)
Luciu: sticlos cerat, translucid până la opac.
Sistem de cristal: monoclinic prismatic.
Culori: verde-măr, verde-smarald (Jad Imperial), verde-albăstriu, verde deschis, verde-alb uneori chiar alb (Jadeit Albit), rareori verde-negru, cenușiu, uneori galbui, rareori violet, roz, roșu-portocaliu până la brun-roșcat. Aceste culori sunt date de concentrațiile mai mari sau mai mici de fier (nuanțele verde-albăstriu, violet, roșu-portocaliu, brun-roșcat) și crom (verde-Smarald).
Varietați: Jadeit (Jad Chinezesc - nuanțe de vernil deschis sau alb-vernil), Jad Imperial (verde Smarald), Jad Serpentin (Jad Coreean - nuanțe de galben muștar sau kaki), Jad Nefrit (Jad Canadian - nuanțe de verde închis, măsliniu), Jad Alb (Jadeit Albit) - nuanțe de alb)
Notă: numele de Jad ("Yu" cum este numit în China) definește practic două pietre recunoscute separat în anul 1863 și anume Jadeitul și Nefritul. Denumirea de Jad, comună acestor două pietre, se datorează caracteristicilor similare. Jadeitul este extras în S.U.A., Myanmar, Guatemala, Kazakhstan, Rusia, Italia iar Nefritul este extras in special în Canada, dar și în Noua Zeelandă și China. Una dintre cele mai mari surse de Jadeit, cea din Myanmar, furnizează Chinei de mai bine de 200 de ani Jad Imperial translucid.
Legenda:
este una din pietrele sacre pentru chinezi, maiași și cultura Maori din Noua Zeelandă. În tradiția chineză Jadul simbolizează cele cinci virtuți ale umanității: înțelepciunea, compasiunea, dreptatea, modestia și curajul. Simbolurile acestor virtuți au fost și sunt adesea sculptate în jad.
Atenție: se poate zgâria foarte ușor, trebuie ferit de șocuri, inclusiv de cele termice. Îșii poate schimba culoarea în urma expunerii îndelungate la lumină. Datorită conținutului de fier și aluminiu nu poate fi folosit pentru prepararea de elixir de băut.
Îngrijire: necesită purificare regulată sub jet de apă călduță și expunere scurtă la lumină solară.

PIATRĂ RECOMANDATĂ PENTRU:
ZODIILE:
Berbec, Taur, Gemeni, Rac (Jad Alb), Leu, Fecioara, Balanța, Capricorn, Pești.
LUNA DE NAȘTERE:  Martie, Mai, August, Septembrie.
TALISMAN NOROCOS: pentru zodia Leului.
ZIUA DE NAȘTERE: -
ANUL NAȘTERII: -
PLANETA GUVERNATOARE SAU DOMINANTĂ :  Mercur, Venus.
INFLUENȚA NUMEROLOGICĂ: pentru cei născuți sub influența numarului 11.
ANIVERSARE: se oferă la aniversarea a 12 ani de la căsătorie.
CHAKRE : 3, 4, 5, 6.
POLARITATE: Yin.
PROFESII: oameni de afaceri, muzicieni, artiști în general, agricultori (grădinari).

EFECTELE ASUPRA PURTĂTORULUI:
Este o piatră aducătoare de noroc și echilibru.
Bun
pentru meditație, rugăciune și vindecare.
Ajută la găsirea soluțiilor potrivite și rezolvarea problemelor, la descoperirea propriului drum în viață. Este indicat a fi folosit de cei nehotărâți care sunt atrași de mai multe direcții simultan sau de către cei copleșiți de detalii.
Aduce un somn relaxant și plin de vise. Se spune că dacă vei pune o bucatămde Jad verde sub pernă, aceasta va aduce cu sine vise neobișnuit de intense. Se spune deasemenea că această piatră ajută la punerea în aplicare a propriilor vise.
Are un puternic rol protector împotriva accidentelor.
Protejează
deasemenea împotriva bolilor și atacurilor energetice negative. Este un bun scut împotriva deochiului, a magiei și a vrăjilor. Absoarbe energiile negative din mediul înconjurător, motiv pentru care trebuie purificat și încărcat periodic.
Este o piatră a liniștii și a păcii, a longevității și a înțelepciunii, a dragostei și a fidelității. Jadul este considerat din vechime o piatră care aduce dragostea. În China, sculptat în forma unui fluture, este purtat pentru a atrage dragostea. Dacă sunteți în căutarea unui sprijin pentru a depăși greutățile vieții, achiziționați o brățară multicoloră de Jad.
Conferă claritate mentală, echilibru emoțional, profunzine în gândire.
Stimulează bunul simț, înțelepciunea și inteligența. Amplifică capacitatea de concentrare, curajul, fermitatea și precizia.
Reduce tensiunea nervoasă, teama și emotivitatea, blocajele de exprimare și consumul inutil de energie.
Consolidează funcționarea inimii, a rinichilor, a sistemului nervos și a sistemului imunitar. Promovează sănătatea și ajută la funcționarea optimă a organelor care purifică sângele.

VARIETĂȚI ȘI CARACTERISTICI SPECIFICE:
JAD VERDE - creează armonie, aduce calm și pace, contracarează stările de depresie, alungă spiritele rele, aduce vise vii și exacte. Ajută la găsirea adevăratei esențe a personalității utilizatorului.
JAD NEGRU - îți dă putere de luptă atunci când ești atacat și poate fi  chiar o problemă de supraviețuire.
JAD ALBASTRU - ajută la neutralizarea influențelor karmice și a problemelor emoționale, care cel mai adesea sunt legate unele de celelalte și contribuie la relaxare.
JAD MARO sau GRI - calmează și ajută la eliminarea surplusului de energie. Ajută la adaptarea într-un mediu nou și la rezolvarea evenimentelor negative din casă. Atenuează temporar impactul evenimentelor karmice.
JAD LAVANDĂ - este cunoscut pentru infuzia de idei proaspete și creative. Se spune că aduce cu sine înțelegerea psihică a propriilor vise și ajută în cazurile de dragoste neîmpărtășită.
JAD PORTOCALIU sau ROZ - ambele sunt cunoscute ca fiind benefice în crearea unui scepticism sănătos.
JAD ROȘU - este cunoscut pentru ajutorul pe care îl aduce pentru eliberarea sentimentelor de furie și a tensiunii nervoase.
JAD ALB - este extrem de calmant și ajută la fundamentarea și luarea deciziilor.
JAD GALBEN - se  spune că ajută în dobândirea unei mai bune înțelegeri a sexului opus.

Active Search Results
Înapoi la cuprins