Hypersten (Enstatit) - proprietati fizice si metafizice, indicatii terapeutice - Energia Cristalelor

Du-te la conținut

Hypersten (Enstatit) - proprietati fizice si metafizice, indicatii terapeutice

Index Alfabetic > Cristale F - J > ( H )

INFORMAȚII:  
Denumire: provine din combinarea cuvintelor grecești "hiper" însemnând "extrem" sau "mai sus de" și "sthenos" care înseamnă "putere", referindu-se la faptul că acest mineral are o duritate mai mare decât hornblenda, cu care este adesea confundat.
Descriere:
este un inosilicat ce aparține grupului de piroxeni ortorombici iar denumirea acestui mineral este controversată. Există tendința de a fi clasifinat ca Enstatit  (MgSiO 3
), care reprezintă unul dintre capetele unei serii izomorfe, însă acesta în formă pură nu conține fier. Pe de altă parte Ferosilitul, care se află la celălalt capăt al seriei izomorfe nu conține magneziu (FeSiO 3). Astfel, numele de Hypersten este dat mineralului care conține o cantitate semnificativă din ambele elemente. Este o rocă destul de comună dar spectaculoasă datorită pleocroismului pronunțat și a culorilor care aduc aminte de catifeaua închisă la culoare și de jocurile de lumini care apar pe ea. Cristalele distincte sunt rare, mineralul fiind cel mai adesea găsit în mase înfoliate încorporate în roci magmatice sau metamorfice.
Compoziție chimică: (Mg,Fe)SiO3
Duritate: 5 - 6 (din 10).
Luciu: vitros, perlat, opac spre transclucid, rar transparent.
Sistem de cristal: ortorombic.
Culori: negru, negru-maroniu, negru verzui, gri închis.
Alte denumiri: Enstatit, Velvet Labradorit (Labradorit de Catifea), Eulit.
Exploatări: S.U.A., Mexic, Canada, Brazilia, Africa de sud, Germania, Austria, India, China, Japonia.
Notă: uneori acest mineral este întâlnit și în meteoriții din clasa celor care sunt alcătuiți atât din fier cât și din rocă.
Îngrijire: trebuie purificat regulat sub jet de apă călduță și apoi încărcat ziua la lumina soarelui și noaptea la lumina lunii.

PIATRĂ RECOMANDATĂ PENTRU:
ZODIILE:
Balanță, Săgetător.
LUNA DE NAȘTERE: -
TALISMAN NOROCOS: -
ZIUA DE NAȘTERE: -
ANUL NAȘTERII: -
PLANETA GUVERNATOARE SAU DOMINANTĂ : -
INFLUENȚA NUMEROLOGICĂ: pentru cei născuți sub influența numarului 8 și 9.
ANIVERSARE: -
CHAKRE: Chakra celui de Al Treilea Ochi (6), Chakra Coroană (7).
POLARITATE: -
PROFESII: -

EFECTELE ASUPRA PURTĂTORULUI:
Este o piatră spirituală care aduce claritate în gândire. Va ajuta utilizatorul să găsească răspunsuri la întrebări și soluții optime la problemele care trebuie rezolvate.
Curăță aura și energizează chakrele superioare, îmbunătățește abilitățile psihice. Crește capacitatea de a obține informații și poate aduce claraudiție.
Bun pentru meditație și concentrare. Hyperstenul vă poate duce adânc în nivelurile profunde ale conștiinței și vă poate ajuta să obțineți o nouă perspectivă asupra misterelor spirituale ale Universului.
Îmbunătățește relațiile interumane, facilitează comunicarea și ajută la exprimarea echilibrată a emoțiilor. Este o piatră bună atât pentru persoane cât și pentru afaceri.
Sporește respectul de sine, combate stresul și iritabilitatea și oferă sprijin în situațiile dificile.
Este o piatră potrivită pentru cei timizi și nesiguri care, temându-se să nu greșească, se lasă dominați de cei din jurul lor, adaptânduși conduita după pretențiile acestora.
Reduce aciditatea stomacală, scade durerile la nivelul umerilor, mâinilor și picioarelor, relaxează tendoanele lui Ahile reducând durerile apărute în urma suprasolicitării. Este o piatră îndicată pentru sportivi și persoane cu activitate fizică intensă și prelungită.
Se spune despre această piatră că va proteja utilizatorul astfel încât acesta să nu ajungă să fie judecat. Va ajuta utilizatorul să descopere adevărata moralitate și să acționeze în consecință făcând astfel ca evenimentele neplăcute să se termine într-o notă pozitivă.


Active Search Results
Înapoi la cuprins