Hematit - proprietati fizice si metafizice, indicatii terapeutice - Energia Cristalelor

Du-te la conținut

Hematit - proprietati fizice si metafizice, indicatii terapeutice

Index Alfabetic > Cristale F - J > ( H )

INFORMAȚII:  
Denumirea: provine din cuvântul grecesc "haima" care înseamnă sânge și se referă, după unele surse, la culoarea roșie pe care o are praful de hematit, iar după altele, la culoarea roșie pe care o capătă apa cu care sunt slefuite aceste pietre.
Descriere:
este un mineral care conține fier și apare de cele mai multe ori ca o consecință a activităților vulcanice. Este întâlnit în formă de cristale prismatice mai groase sau mai subțiri, foarte rar romboedrice, în coloane compacte, mase fibroase, în formă de rinichi sau mase compacte oolitice. Există o imitație de Hematit, creată artificial din Oțel inoxidabil, Crom și sulfuri de Nichel, denumită Hematine sau Hemalyke care este foarte asemănătoare cu piatra originală, diferența făcând-o proprietatea magnetică pe care Hematitul natural nu o are.
Compoziție chimică: Fe2
O3 (oxid de fier).
Duritate: 5,5 - 6,5 (din 10).
Luciu: metalic opac, uneori poate prezenta irizații.
Sistem de cristal: trigonal.
Culori: cenușiu metalizat până la negru (pulberea este de culoare roșie).
Legenda: Egiptenii antici foloseau aceastră piatră pentru a o pri sângerările și pentru a stimula formarea de noi celule sanguine. Amulete de Hematit au fost găsite în aproape în toate mormintele faraonilor, cel mai probabil având rolul de sprijin și protecție în viața de apoi. Șamanii antici așezau un Hematit peste locul bolnav din organism pentruy ca spiritul bolii sa fie absorbit de piatră și boala să dispară. În Evul Mediu a fost cunoscută sub denumirea de Piatra Sângelui (Blood Stone) datorită faptului că apa folosită pentru a lustrui piatra se colora în roșu pe parcursul procesului, ca și când piatra ar fi sângerat. Nativii americani credeau cu tărie în faptul că vopseaua preparată din Hematit, cu care se pictau în timpul luptelor, îi face invincibili. Pe parcursul secolelor XVIII și XIX oamenii purtau bijuterii din hematit în timp ce țineau doliu.
Notă: Oamenii de știință care participă la proiectul Mars Exploration Rover, au stabilit cu certitudine pe Marte că există depozite de Hematit iar acestea ar putea ajuta la dovedirea ipotezei că pe această planetă au fost în trecut cantități importante de apă în stare lichidă. Acest lucru ar intări convingerea cercetătorilor că viața a prosperat în trecut și pe această planetă.
Atenție: datorită faptului că această piatră conține fier, nu poate fi folosită pentru a prepara elixir de băut. În contact prelungit cu apa ruginește. Poate fi folosit in contact direct cu pielea.

PIATRĂ RECOMANDATĂ PENTRU:
ZODIILE:
Berbec, Fecioară, Scorpion, Capricorn, Vărsător, Pești.
LUNA DE NAȘTERE: Martie, Decembrie.
TALISMAN NOROCOS: -
ZIUA DE NAȘTERE: -
ANUL NAȘTERII: Cocoșului.
PLANETA GUVERNATOARE SAU DOMINANTĂ : Marte, Saturn.
INFLUENȚA NUMEROLOGICĂ: pentru cei născuți sub influența numărului 9.
ANIVERSARE: se oferă la 11 ani de la naștere sau căsătorie.
CHAKRE : chakrele bazale (1, 2).
POLARITATE: Yang.
PROFESII: sportivi, oameni de afaceri, oameni care au funcții de conducere, avocați.

EFECTELE ASUPRA PURTĂTORULUI:
Protejează energia vitală a posesorului.
În afara asocierii sale cu sângele, Hematitul a fost cunoscut ca o piatră bună pentru minte. Astfel, ajută la organizarea mentală, calmează, ajută la concentrare, aduce o gândire originală și logică. Este foarte bună pentru perioadele de activitate intelectuală intensă cum ar fi sesiunile de examene. Ajută la studierea matematicii sau a materiilor tehnice.
Scade negativitatea și ajută la echilibrarea conexiunii subtile între minte, corp și spirit. Poate fi folosit la sfârșitul meditației pentru a reface împământarea. Împiedică energiile negative să pătrundă în aură și echilibrează meridianele energetice.
Stabilizează circulația sanguină, combate emboliile și hiperemia (congestia) venoasă.
Stimulează absorbția fierului în organism la nivelul intestinului subțire, care, la rândul său, îmbunătățește aprofizionarea cu oxigen a organismului.
Veghează asupra sufletului în timpul călătoriilor astrale și îl aduce în siguranță înapoi în corp.
Crește stima de sine și dorința de viață, îmbunătățește voința și dă încredere. Este bun a fi purtat de persoanele timide.
Aduce noroc și bani, se spune că aduce victorie în procese.
Ajută la eliminarea oricărei forme de dependență (fumat, alcool, droguri, bulimie etc) și a auto-limitării.
Bun pentru tratarea bolilor legate de sânge (hemofilia, anemia), boli circulatorii (boala Reynaud), boli hepatice, boli ale inimii și probleme menstruale, sângerări nazale. Susține rinichii în procesul de curățare a sângelui. Stimulează formarea de celule roșii în sânge.
Favorizează regenerarea pielii și a țesuturilor, așadar poate fi folosit în cazul cicatricelor adăugând un Hematit în cutia cu cremă adecvată acestui scop.

Tratează crampele musculare, stările de anxietate, insomnia și ajută la alinierea coloanei vertebrale.

Active Search Results
Înapoi la cuprins