Fluorit - proprietati fizice si metafizice, indicatii terapeutice - Energia Cristalelor

Du-te la conținut

Fluorit - proprietati fizice si metafizice, indicatii terapeutice

Index Alfabetic > Cristale F - J > ( F )

INFORMAȚII:  
Denumire: provine din latinescul "fluo" care înseamnă "a curge", deoarece mineralul este folosit la topirea fierului și mai nou a aluminiului pentru a reduce vâscozitatea zgurii. Această creștere a fluidității zgurii se datorează naturii ionice a mineralului.
Descriere:
este un mineral comun, de origine hidrotermală. A fost remarcat ca mineral primar în granit și alte roci magmatice și ca un constituent minor în calcar și calcar dolomitic.
Compoziție chimică: CaF2

Duritate: 4 (din 10).
Luciu: vitros, translucid până la transparent.
Sistem de cristal: isometric (cubic).
Culori: incolor, alb, violet, albastru, verde, galben, orange, roșu, roz, maro. Poate avea toate culorile spectrului.
Atenție: cristalul își poate schimba în timp culoarea dacă este expus perioade lungi la lumină.
Notă: poate fi confundat cu ametistul sau cu acvamarinul.
Exploatări: depozite importante apar în China, Germania, Austria, Elveția, Anglia, Norvegia, Mexic, S.U.A., Africa de Sud, Kenya și Canada. Rezervele mondiale de Fluorit sunt estimate la 230 milioane de tone.
Legenda: în secolul VIII mineralul era pisat și transformat în pulbere care era amestecată cu apa si consumată pentru a trata bolile de rinichi. Acest obicei ar putea fi bazat pe credința romanilor care considerau că, consumând băuturi alcoolice din recipiente sculptate în fluorit nu te puteai îmbăta.

PIATRĂ RECOMANDATĂ PENTRU:
ZODIILE:
Taur, Rac, Leu, Balanță, Scorpion, Capricorn, Vărsător, Pești.
LUNA DE NAȘTERE: Februarie.
TALISMAN NOROCOS: -
ZIUA DE NAȘTERE: -
ANUL NAȘTERII: -
PLANETA GUVERNATOARE SAU DOMINANTĂ : Mercur.
INFLUENȚA NUMEROLOGICĂ: pentru cei născuți sub influența numarului 7.
ANIVERSARE: -
CHAKRE : 4, 5, 6, 7.
POLARITATE: Yang
PROFESII: -  

EFECTELE ASUPRA PURTATORULUI:
Are un puternic rol protector. Veghează asupra familiei, apără împotriva ghinionului.
Purifică și energizează aura, ajută la deschiderea celui de al treilea ochi.
Ajută la echilibrarea karmică și înțelegerea vieților anterioare, la depățirea propriilor defecte și o mai bună organizare a vieții. Ajută în renunțarea la obiceiurile proaste.
Calmează stressul și haosul în mediul utilizatorului. Poate fi utilizat în practica meditativă, îmbunătățește abilitățile psihice și capacitatea de concentrare.
Este de ajutor în însomnia cronică, tratează colesterolul, ajută în bolile de ficat.
Reduce problemele de natură emoțională, mai ales cele legate de casă și familie.
Face conexiunea cu înregistrările Akashice cu privire la viețile trecute ale utilizatorului.

VARIETĂȚI ȘI CARACTERISTICI SPECIFICE:
Fluorit Curcubeu - această varietate de fluorit este caracterizată de prezența a trei culori distincte și anume violet, verde și albastru. Datorită combinației de culori această piatră vindeca pe trei planuri și anume spiritual, emoțional și mental. Ajută utilizatorul să devină conștient de problemele pe care le are și să treacă prin procesele necesare vindecării.
Fluorit Violet - sporește capacitatea de a medita, crește dezvoltarea psihică, aduce pace și liniște spirituală. Ajută să vă decideți în situațiile în care trebuie să luați decizii importante. Promovează starea de sănătate pentru piele, oase și sistemul muscular.
Fluorit Albastru - bun pentru nas, gât și urechi, aduce calmul și liniștea. Este indicat a fi folosit pentru rezolvarea impasurilor karmice.
Fluorit Galben - ajută la focusarea atenției, la mărirea capacității de atenție la detalii. Facilitează cooperarea în cadrul unui grup.
Piramida Dublă de Fluorit - forma de octaedru a cristalului reprezintă unul dintre Corpurile Platonice. Acesta aliniază planul spiritual cu cel fizic, conștiința personală cu cea universală. Face ca cele două emisfere cerebrale să lucreze în sincron. Energizează Chakra Coroanei și ajută la conștientizarea lecțiilor karmice.

Fluorit Violet cu Ytriu - este o formă neobișnuită, rară și frumoasă, de Fluorit și este întâlnită în Mexic. Acest soi de Fluorină nu se scindează în fulgi ca formele obișnuite și este extrem de densă. Ajută la materializarea ideilor în planul fizic. Face ca lucrurile și ideile complicate să poată fi înțelese. Amplifică logica și capacitatea intelectuală.

Active Search Results
Înapoi la cuprins