Fenacit (Phenakit) - proprietati fizice si metafizice, indicatii terapeutice - Energia Cristalelor

Du-te la conținut

Fenacit (Phenakit) - proprietati fizice si metafizice, indicatii terapeutice

Index Alfabetic > Cristale F - J > ( F )

INFORMAȚII:  
Denumire: a fost dată în 1833 de către geologul finlandez A. E. Nordenskiold după corespondentul din limba greacă (phenakos) pentru cuvântul ”înșelător”, cu aluzie directă la faptul că acest cristal este cel mai adesea confundat cu Topazul incolor sau Cuarțul Hialin.
Descriere:
mineral din categoria nesosilicaților, acest silicat de Beriliu s-a format la temperaturi înalte în vene pegmatite și mica-șisturi în asociere cu Cuarțul, Crisoberylul, Apatitul și Topazul. Apare sub formă de cristale izolate, tabulare, prismatice sau aciculare, adesea sub formă de agregate columnare, sferice sau granulare. Este considerat, din punct de vedere metafizic, cristalul cu cea mai mare vibrație dintre toate cristalele cunoscute.
Compoziție chimică: Be2 SiO4
Duritate: 7,5 - 8 (din 10).
Luciu: vitros, translucid până la transparent.
Sistem de cristal: trigonal.
Culori: incolor, galben, roz, roșu, maroniu.
Exploatări: Rusia, Brazilia, Sri Lanka, Tanzania, S.U.A., Norvegia, Zambia, Zimbabwe.
Notă: Datorită indicelui de refracție care este mai mare decât la Cuarț, Beryl sau Topaz, Fenacitul este mai strălucitor și din această cauză este uneori confundat chiar cu Diamantul.
Atenție: persoanele extrasenzitive, sensibile la energiile subtile, trebuie să utilizeze această piatră cu atenție sporită, de preferat sub supravegherea altei persoane care să știe ce trebuie făcut în cazul în care utilizatorul este copleșit de energiile cristalului.
Îngrijire: energia cristalului fiind una deosebită, acesta nu necesită purificare și reîncărcare. Este indicat ca înainte de a folosi aceast cristal să faceți o scurtă meditație de armonizare cu energia pietrei.

PIATRĂ RECOMANDATĂ PENTRU:
ZODIILE:
toate zodiile, predominant pentru Gemeni.
LUNA DE NAȘTERE: -
TALISMAN NOROCOS: -
ZIUA DE NAȘTERE: -
ANUL NAȘTERII: -
PLANETA GUVERNATOARE SAU DOMINANTĂ: -
INFLUENȚA NUMEROLOGICĂ: pentru cei născuți sub influența numarului 9.
ANIVERSARE: -
CHAKRE: energizează toate chakrele dar lucrează în mod deosebit cu Chakra celui de Al Treilea Ochi (6), Chakra Coroană (7).
POLARITATE: Yin și Yang.
PROFESII: terapeuti, vindecători, șamani, lucrători în Lumină.  

EFECTELE ASUPRA PURTĂTORULUI:
Este un cristal cu o vibrație foarte înaltă, un cristal de Lumină care generează Lumină albă pură (în sens metafizic) și aduce în viața utilizatorului dragostea și energiile pozitive.
Bun pentru meditație și concentrare. Oferă o mai bună înțelegere spirituală și poate aduce experiențe spontane de psihokinezie și telepatie. Cu ajutorul energiei generate de acest cristal deosebit pot fi accesate în planul interior dimensiunile superioare și uneori chiar diferite locații fizice.
Curăță, purifică, energizează și extinde toate chakrele din corp, stimulează circulația energiei (Chi) prin meridiane în întregul organism. Poate stimula și ridica Energia Kundalini.
Conectează conștiința personală la o frecvență înaltă, făcând posibilă traducerea informațiilor din acest Univers la nivelul de înțelegere al oamenilor. Pune în legătură cu ființele din alte dimensiuni, cu Îngerii și cu Maeștri Spirituali, permițând accesarea înregistrărilor Akashice.
Poate fi folosit împreună cu alte cristale, potențându-le energia și acțiunea lor specifică asupra organismului.
Activează Al Treilea Ochi (6) și Chakra Coroană (7) promovând percepția psihică, viziunile și visele lucide.
Este indicat pentru orice tip de vindecare.
Benefic pentru coloana vertebrală, gât și cap, sistemul nervos, sistemul circulator, tulburări genetice. Ajută la regenerarea celulară, sprijină sistemul imunitar și îmbunătățește metabolismul.
Poate fi folosit pentru armonizarea grupurilor mari de oameni.


Active Search Results
Înapoi la cuprins