Vanadinit - proprietati fizice si metafizice, indicatii terapeutice - Energia Cristalelor

Du-te la conținut

Vanadinit - proprietati fizice si metafizice, indicatii terapeutice

Index Alfabetic > Cristale U - Z > ( V )

INFORMAȚII:  
Denumire: este dată de conținutul ridicat de Vanadium.
Descriere:
a fost descoperit pentru prima dată în 1801 în Mexic, de către mineralogul spaniol Andres Manuel del Rio. Este un mineral scump datorită faptului că reprezintă unul dintre minereurile industriale principale ale Vanadiului, inclus în grupa metalelor rare, precum și o sursă minoră de plumb. Este un mineral mai puțin frecvent, găsit sub formă de cristale hexagonale, cel mai adesea de culoare roșie. Apare prin oxidarea chimică zăcămintelor de plumb, cum ar fi Galena. Se găsește cel mai adesea în climate aride. Cristalele sunt de obicei sub forma de prisme hexagonale, cu o lungime mică, dar pot fi gasite și ca piramide hexagonale, mase rotunjite, cruste, structuri aciculare sau fibroase
uneori distribuite in formă circular concentrică.
Compoziție chimică: Pb 5
(VO 4)3Cl
Duritate: 3 - 4 (din 10)
Luciu: rășinos până la sub-adamantin, transparent, translucid sau opac.
Sistem de cristal: hexagonal dipiramidal.
Culori: roșu intens, roșu-orange, roșu-maroniu, maroniu, galben, gri sau incolor.
Alte denumiri: Vanadat de Plumb, Johnstonit.
Notă: Vanadinitul este anziotrop, ceea ce înseamnă că anumite proprietăți ale sale diferă atunci când sunt măsurate de-a lungul a diferite axe.
Atenție: este un cristal fragil, se poate sparge foarte ușor și în fragmente foarte mici. Poate intra în contact direct cu pielea dar, datorită faptului că este toxic, nu este indicat a se prepara elixir de băut.
Depozite: se găsesc peste tot în lume - Mexic, S.U.A., Namibia, Zambia, Gabon, Maroc, Spania, Austria, Franța, Italia, Anglia, Suedia, Norvegia, Rusia, Kazakhstan, China, Australia.
Îngrijire: Vanadinitul face parte din categoria cristalelor cu o energie deosebit de intensă, astfel că nu este necesar să fie purificat decât foarte rar. Această operațiune se face sub jet de apă călduță, o dată pe lună pentru cristalele singulare și o dată la șase luni pentru grupuri de cristale, iar încărcarea la lumină solară se va face numai la asfințit pentru nu mai mult de două ore.

PIATRĂ RECOMANDATĂ PENTRU:
ZODIILE:
toate zodiile predominant Fecioară.
LUNA DE NAȘTERE:  -
TALISMAN NOROCOS: -
ZIUA DE NAȘTERE: -
ANUL NAȘTERII: -
PLANETA GUVERNATOARE SAU DOMINANTĂ : Marte.
INFLUENȚA NUMEROLOGICĂ:  pentru cei născuți sub influența numarului 9.
ANIVERSARE: -
CHAKRE : 1, 2, 3, 4, 6 dar predominant Chakra Bazală (1).
POLARITATE: Yang
PROFESII: scriitori, psihologi, actori.

EFECTELE ASUPRA PURTĂTORULUI:
Ajută utilizatorul să suporte mai ușor perioadele în care stresul și oboseala au cote ridicate. Aduce claritate în gândire și amplifică creativitatea, ajutând astfel la o exprimare de sine și o comunicare mult mai eficientă.
Stimulează și întărește energiile sexuale și contracarează efectele îmbătrânirii. Poate fi folosit pentru a trata disfuncțiile apărute la instalarea și în timpul menopauzei.
Asigură protecție împotriva radiațiilor electromagnetice emise de aparatele electronice (telefoane mobile, computere, antene de retransmisie, etc).
Este o piatră potrivită pentru cei cărora le este greu să-și accepte existența fizică. Având o puternică legătură cu chakra pământului, ancorează sufletul în corpul fizic ajutându-l să se adapteze în mediul terestru.
Bun pentru meditație și concentrare. Ajută la atingerea stării de "NUL", stare  în care nu există în creier nici un gând.
Călăuzește conștiința în timpul viziunilor psihice și a călătoriilor extracorporale.
Curăță câmpul auric și aliniază chakrele astfel încât Eul Superior să poată pătrunde în corpul fizic, inducând o stare de pace interioară.
Poate fi folosit pentru tratarea epuizării cronice și a tulburărilor vezicii urinare, util pentru tratarea astmului, a dificultăților respiratorii, a plămânilor congestionați sau a altor afecțiuni respiratorii.
Reduce inflamațiile (boli de piele, probleme cu ochii, boli inflamatorii ale organelor respiratorii) și febra aducând organismul la o stare de echilibru.
Plasând sub pernă pe timpul nopții o bucată de Vanadinit, dimineața vă veti trezi odihnit și plin de energie, stare care va persista pe durata întregii zile.
Este una dintre pietrele care stimulează Glanda Pineală ajutând astfel la deschiderea celui de Al Treilea Ochi și dezvoltarea anumitor capacități psihice.
Stimulează eliminarea metalelor grele din organism și ajută organele afectate de aceste substanțe nocive, in special stomacul, intestinele, sângele și sistemul nervos.
Ridică tensiunea arterială, stimulează circulația sanguină, fortifică vasele de sânge și încurajează o distribuție uniformă a energiei în tot organismul.
Încurajează producția de acid clorhidric în stomac, stimulează digestia, reglează metabolismul și ajută la creșterea țesuturilor.

Ajută în cazuri de scleroză, formarea de pietre la nivelui organelor, pierdere în greutate, atrofie musculară și durere severă localizată.

Active Search Results
Înapoi la cuprins