Rutil (Par de Inger) - proprietati fizice si metafizice, indicatii terapeutice - Energia Cristalelor

Du-te la conținut

Rutil (Par de Inger) - proprietati fizice si metafizice, indicatii terapeutice

Index Alfabetic > Cristale P - T > ( R )

INFORMAȚII:  
Denumire: din latinescul "rutilus" care înseamnă "roșu" și se referă desigur la culoarea observată în anumite specimene de Rutil.
Descriere:
întâlnit cel mai adesea ca mineral accesoriu în rocile metamorfice formate la temperaturi și presiuni ridicate dar și în rocile extruzive de origine vulcanică (Kimberlit, Lamproit). Poate forma cristale prismatice subțiri, cel mai adesea aciculare, foarte rar cu formă piramidală. Este considerat cel mai stabil polimorf al dioxidului de Titan, din cei cinci care sunt întâlniți în natură. Principalele utilizări pentru Rutil sunt fabricarea de ceramică refractară, ca pigment sau pentru producerea de Titan metalic. Poate apărea în asociere cu Calcit, Cuarț, Clorit, Titanit, Albit, Apatit, Ilmenit sau Hematit.
Compoziție chimică: TiO2 (dioxid de Titan)
Duritate: 6 - 6,5 (din 10)
Luciu: diamantin submetalic, de obicei opac dar poate fi și translucid sau chiar transparent în cazul fragmentelor foarte subțiri.
Sistem de cristal: tetragonal, ditetragonal.
Culori: grena spre maroniu, roșu, galben pal, albastru pal, violet, mai rar verde crud, uneori negru. Diversitatea de culori este dată de concentrațiile mici ale altor minerale pe care le poate conține (Fier, Niobium, Tantalum).
Varietați: Sagenit, Iserit, Lusterit, Nigrin.
Legenda:
datorită structurii aciculare elongate și adunate în snopuri, acest cristal mai este denumit "Păr de Înger", mai ales atunci când este găsit în Cuarţ sau Kunzit. În mitologia greacă se credea că, Cuarțul Rutilat provine din resturile râului Styx, vestitul hotar între lumea viilor și lumea morților.
Exploatări: este întâlnit și exploatat pe toate continentele.
Notă: datorită capacităţii de refracţie foarte ridicate, acele de Rutil de mici dimensiuni prezente în structura altor pietre sunt responsabile pentru fenomenul optic cunoscut sub numele de asterism. Aceste pietre, denumite și pietre "Stea" sunt mult mai valoroase decat suratele lor fară aceasta particularitate. În aceasta categorie intră Safirele şi Rubinele "Stelate" dar şi alte pietre. De asemenea particulele foarte mici de Rutil, de dimensiuni nanometrice, sunt transparente pentru lumina vizibilă dar foarte eficiente în absorbția radiației ultraviolete, aceatea fiind folosite în produsele pentru protecție solară.

PIATRĂ RECOMANDATĂ PENTRU:
ZODIILE: Gemeni, Taur.
LUNA DE NAȘTERE: -
TALISMAN NOROCOS: -
ZIUA DE NAȘTERE: -
ANUL NAȘTERII: -
PLANETA GUVERNATOARE SAU DOMINANTĂ: Marte (cele grena-maronii, roșii) și Mercur (galben, crem și verde).
INFLUENȚA NUMEROLOGICĂ: pentru cei născuți sub influența numarului 4.
ANIVERSARE: -
CHAKRE: toate chakrele în funcție de culoarea cristalului.
POLARITATE: Yang.
PROFESII:
-  

EFECTELE ASUPRA PURTĂTORULUI:
Reglează activitatea sistemului imunitar, circulator și a digestiv.
Este util în tratarea dependențelor de orice fel.
Facilitează reamintirea viselor, este indicat a fi folosit în timpul călătoriilor astrale și starilor meditative. Este foarte bun pentru persoanele care au început să pășească pe calea dezvoltării capacităților psihice. Atenție, trebuie avut în vedere faptul că acesta poate declanșa brusc anumite trepte de conștientizare ceea ce poate fi un lucru neașteptat și derutant pentru utilizator. Lucrul cu acest cristal poate duce la stimularea clarsimțirii, astfel veți putea fi capabil să identificați intuitiv vibrații de la alți oameni, locuri sau lucruri.
Stimulează circulația fluxului de energie prin chakre, curăță și stabilizează aura.
Protejează pe parcursul sarcinii atât mama cât și copilul.
Vibrațiile acestui mineral pot fi folosite și pentru curățarea (purificarea) altor minerale.
Dezvăluie înțelepciunea interioară ajutând utilizatorul să judece diversele situații în care ar putea fi pus în așa fel încât să nu repete experiențele negative avute deja în trecut.
Stabilizează relațiile  de orice tip (căsătoria, prietenia etc), procesele mentale, dezechilibrele emoționale sau fizice.
Este benefic în cazuri de probleme respiratorii, bronșită, disfuncții ale glandei tiroide, impotență sau infertilitate.
Încetinește procesul de îmbătrânire.
Ajută la eliminarea Mercurului din corpul fizic în cazurile de intoxicare cu acest metal.


Active Search Results
Înapoi la cuprins