Kutnohorit (Kuttenbergit) - proprietati fizice si metafizice, indicatii terapeutice - Energia Cristalelor

Du-te la conținut

Kutnohorit (Kuttenbergit) - proprietati fizice si metafizice, indicatii terapeutice

Index Alfabetic > Cristale K - O > ( K )

INFORMAȚII:  
Denumire: a fost dată în anul 1901 de către profesorul Antonin Bukovsky după numele localității din Republica Cehă unde a fost descoperit și anume Kutna Hora.
Descriere:
este un carbonat rar care face parte din grupa Dolomitelor, ce poate fi intâlnit sub formă de agregate lamelare, uneori cu cristale sub formă de romb, sferule policristaline, cu stuctură masivă sau granulară. Apare de obicei în sedimente manganoferoase, în asociere cu Rodocrosit, Aragonit și Calcit.
Compoziție chimică: Ca(Mn,Mg, Fe++)(CO 3)2
Duritate: 3,5 - 4 (din 10)
Luciu: vitros, translucid.
Sistem de cristal: trigonal.
Culori: alb, roz, galben deschis sau crem.
Varietați: Parakutnahorit.
Exploatări:
Cehia, Slovacia, Germania, Elveția, Austria, Italia, România, China, Rusia, Japonia, S.U.A., Mexic, Africa de Sud, Peru, Argentina, Brazilia, Australia, Noua Zeelandă.
Îngrijire: este un mineral cu o duritate scazută, ca atare trebuie manipulat cu delicatețe si ferit de șocuri mecanice. Dacă este ținut pentru mult timp în lumina directă a Soarelui, culoarea lui își poate pierde din intensitate. Când este necesar poate fi purificat sub jet de apă călduță.

PIATRĂ RECOMANDATĂ PENTRU:
ZODIILE:
Rac (alb), Taur (roz), Gemeni (nuanțe de galben), Fecioară (gălbui, bej, maroniu deschis), Balanță (roz)
LUNA DE NAȘTERE: -
TALISMAN NOROCOS: -
ZIUA DE NAȘTERE: -
ANUL NAȘTERII: -
PLANETA GUVERNATOARE SAU DOMINANTĂ: Venus (nuanțele roz), Mercur (nuanțele crem și gălbui), Luna (cele albe)
INFLUENȚA NUMEROLOGICĂ: pentru cei născuți sub influența numarului .
ANIVERSARE: -
CHAKRE: Chakra Inimii (4) și Chakra Gâtului (5).
POLARITATE: Yang.
PROFESII: -  

EFECTELE ASUPRA PURTĂTORULUI:
Este considerat un vindecător al inimii. Datorită frecvențelor rafinate pe care această piatră le deține, va permite utilizatorului să trăiască din inimă.
Promovează iubirea necondiționată și acceptarea, unește oamenii și îi ajută să gândească la modul în care se pot ajuta unul pe celălalt mai degrabă decât doar pe ei înșiși.
Stimulează metabolismul celular, îmbunătățește absorbția nutrienților prin membranele celulare și optimizează consumul de energie pentru formarea celulelor, a ADN-ului și ARN-ului. Încurajează formarea de substanțe transmițătoare în sistemul senzorial de la nervi la organe sau mușchi.
Îmbunătățește fermitatea și flexibilitatea oaselor asigurând o creștere optimă a acestora. Este recomandat a fi folosit pe timpul recuperării în urma unor fracturi.
Bun pentru meditații și concentrare.
Induce calmul interior și ajută la o mai bună înțelegere a realității în care trăim.
Previne scleroza țesuturilor și a vaselor sanguine. Crește circulația sanguină, face ca pereții vaselor de sânge să fie rezistenți și elastici. Îmbunătățește irigarea mușchiului inimii asigurând astfel o mai bună funcționare a acestuia. Este indicat în cazuri de infarct sau preinfarct.
Calmează durerea, este excelent pentru tratarea migrenelor, a durerilor de cap, crampe intestinale sau crampe musculare.
Îmbunătățește sistemul imunitar.
Ajută la detoxifierea organismului.
Stimulează formarea hemoglobinei și a celulelor roșii din sânge mărind astfel capacitatea de transport a oxigenului către organe și muschi acest fapt ducând la o energie individuală și vitalitate sporită. Este recomandat în cazuri de slăbiciune, oboseală, epuizare.


Active Search Results
Înapoi la cuprins