Granat - proprietati fizice si metafizice, indicatii terapeutice - Energia Cristalelor

Du-te la conținut

Granat - proprietati fizice si metafizice, indicatii terapeutice

Index Alfabetic > Cristale F - J > ( G )

INFORMAȚII:  
Denumire: provine de la cuvântul Fenician care denumea Rodia, datorită faptului că Granatele pot apărea ca semințele de Rodie în matricea lor naturală.
Descriere: mineral din clasa ortosilicaților (nezosilicați) cu o culoare care variază în funcție de varietate. 
Compoziție chimică: X3 Y2(SiO4)3 (formula generală).
Duritate: 6,5 - 7,5 (din 10)
Luciu: sticlos, mătăsos, gras.
Sistem de cristal: cubic, formele cele mai caracteristice fiind dodecaedrul romboidal și trapezoedrul cubic.
Culori: roșu, portocaliu, galben, verde, albastru, violet, maro, negru, roz și incolor în funcție de compoziția chimică. Cea mai rară dintre aceste culori este cea albastră, fiind descoperită în 1990 în Madagascar.
Varietați: 

  • Almandin - sau Granatul fero-aluminos (Fe3Al2(SiO4)3), acesta se mai numește și Granat prețios, are culoare roșu, roșu-brun, brun sau aproape negru, transparent sau translucid, prezintă fețe în formă de de trapezoedru cubic și dodecaedru romboidal.

  • Pirop - sau Granatul magnezi-aluminos (Mg3Al2(SiO4)3), are culoare roșu sângeriu până la roșu-negru, cristalizează sub formă cubică, câteodată este perfect transparent, de obicei se găsește sub forma unor granule izolate rotunjite de mărimea unei cireșe.

  • Rodolit - este o combinație de Priop și Almandin în proporție de 2:1.

  • Spessartin - sau Granatul mangano-aluminos (Mn3Al2(SiO4)3), are culoare galben-brun su roșu-brun cu nuanțe de violet, transparent, cristalizează numai cu fețe de trapezoedru cubic.

  • Grossular - sau Granatul calci-aluminos (Ca3Al2(SiO4)3), cel mai frecvent de culoare brună sau roșu-sângeriu, uneori verde, galben-auriu, rareori incolor, prezintă fețe cu formă de tetrahexaedru și trapezoedru cubic, simple sau combinate cu fețe de dodecaedru romboidal și de hexaoctaedru.
  • Andradit - sau Granatul calci-feric (Ca3Fe2(SiO4)3), este cunoscut și ca Granat comun, are de obicei culoare brună sau neagră dar poate fi verde, galben-verzui sau verde cenușiu, translucid, are mai ales fețe de dodecaedru romboidal și trapezoedru cubic.
  • Uvarovit - sau Granatul calci-cromic (Ca3Cr2(SiO4)3), are culoare verde-smarald, prezintă cristale dodecaedrice.
  • Granatul Albastru - această varietate a Granatului este deosebit de rară și are proprietatea deosebită de a-și schimba culoarea în funcție de tipul sursei de lumină (pleocroism). Astfel, având o culoare albastră-verzuie la lumina zilei, aceasta se schimbă în purpuriu sub lumina unui bec incandescent. Din aceste cauze fiecare carat este evaluat la 1,5 milioane de dolari.

Notă: poate fi confundat cu Spinelul, Turmalina Roșie sau Rubinul.
Legenda: Granatul este cunoscut de mii de ani și a fost mult timp folosit ca piatră a războinicilor. Soldați din întrega lume au purtat această piatră ca un talisman de protecție împotriva rănirilor și a morții. Chiar și Noe a folosit un felinar din Granat pentru a orienta în siguranță Arca prin întunericul nopții. Încă din epocile antice Egiptene, Grecești și Romane, bijuteriile din Granat au fost foarte apreciate și considerate talismane populare de protecție.
Atenție: nu este indicat ca varietățile care conțin Aluminiu să fie folosite pentru a prepara elixir. Pot fi însă folosite direct pe piele.

PIATRĂ RECOMANDATĂ PENTRU:
ZODIILE: toate zodiile, în funcție de varietate.
LUNA DE NAȘTERE: Ianuarie.
TALISMAN NOROCOS: pentru Berbec, Leu, Capricorn.
ZIUA DE NAȘTERE: Marți.
ANUL NAȘTERII: Dragonului.
PLANETA GUVERNATOARE SAU DOMINANTĂ: Marte, Saturn.
INFLUENȚA NUMEROLOGICĂ: pentru cei născuți sub influența numarului 2.
ANIVERSARE: se oferă la aniversarea a 2, 6 și 18 ani de la căsătorie.
CHAKRE: toate chakrele, predominant cele bazale, cea a inimii și coroana(1, 2, 4, 7).
POLARITATE: Yang.
PROFESII: -  

EFECTELE ASUPRA PURTĂTORULUI:
Este o piatră a sănătății, fertilității și a energiei.
Regenerează organismul, stimulează metabolismul, regenerarea celulară și a ADN-ului.
Ajută în tulburări ale spinării, inimii, plămânilor, purifică și re-energizează sângele. Ajută în cazul accidentelor care implică pierderea de sânge.
Stimulează creșterea controlată a energiei Kundalini și a energiei sexuale.
Este indicat a fi folosit în situații care par fără ieșire, datorită faptului că întărește, activează și consolidează instinctul de supraviețuire, aducând curaj și speranță.
Dizolvă tiparele de comportament care au devenit nefolositoare sau chiar nocive, elimină inhibițiile și tabuurile.
Bun pentru sistemul circulator, ficat, rinichi, pancreas, splină, stimulează producerea de hormoni.
Recomandat pentru meditație și concentrare.
Protejează soțiile, mamele, familia.

VARIETĂȚI ȘI CARACTERISTICI SPECIFICE:
Almandin - pentru zodiile Berbec și Scorpion, este cel mai des folosit în bijuterii. Crește productivitatea, mărește capacitatea de concentrare. Se spune că, plasată pe cel de Al Treilea Ochi poate aduce informații din viețile anterioare. Curăță și energizează tubul de lumină, între chakra bazală și chakra coroană (1 și 7)
Pirop - pentru zodiile Berbec și Scorpion, aduce claritate în gândire, mărește discernământul și carisma personală. Crește productivitatea, vitalitatea și aduce fericire.
Rodolit - pentru zodiile Berbec și Scorpion, îmbunătățește sexualitatea, depășește frigiditatea, stimulează metabolismul, tratează inima, plămânii și probleme ale șoldurilor. Îmbunătățește comunicarea interumană.
Spessartin - pentru toate zodiile mai puțin pentru Rac, Leu și Pești, este considerat un foarte bun antidepresiv, purtat în timpul somnului sau așezat lângă, pat elimină coșmarurile. Aduce productivitate și fericire mai ales persoanelor care lucrează acasa.
Grossular - pentru toate zodiile mai puțin pentru Pești, este indicat a fi purtat în perioade cu provocări solicitante. Calmează și ajută la găsirea celor mai bune soluții pentru problemele apărute.
Andradit - pentru toate zodiile mai puțin pentru Pești, stimulează creativitatea și atrage spre posesor tot ceea ce are nevoie pentru dezvoltarea personală. Curăță și extinde aura și realiniază câmpurile magnetice ale organismului. Aduce deschiderea spre viziunile psihice.
Uvarovit - pentru zodiile Taur, Rac, Balanță, Pești. Aveastă piatră promovează individualitatea, leagă sufletul cu natura sa universală, stimulează chakra inimii și îmbunătățește relațiile spirituale. Aduce calm și liniște.

Active Search Results
Înapoi la cuprins