Quantum Quattro - proprietati fizice si metafizice, indicatii terapeutice - Energia Cristalelor

Du-te la conținut

Quantum Quattro - proprietati fizice si metafizice, indicatii terapeutice

Index Alfabetic > Cristale P - T > ( Q )

Navigare rapidă
Index Alfabetic Cristale

INFORMAȚII:  
Denumire: compoziția chimică a acestei pietre, alcătuită din patru silicați și un carbonat, precum și trecerile bruște și spectaculoase de la o culoare la alta, au determinat acest nume puțin ciudat dar atât de potrivit (Saltul Cuantic se manifestă la scară macroscopică sub formă de explozii, erupții, fenomene violente cu apariție bruscă. Un exemplu pot fi Supernovele ce apar ca urmare a unui Salt Cuantic în structura Stelară).
Descriere: supranumită și "Piatra Milenium", este o combinație de Shattuckite (albastru intens), Dioptas (verde crud), Chrysocolla (bleu-verde), Malachit (nuanțe de verde) amestecate laolaltă, împreună cu Cuarț Fumuriu, într-o singură rocă. Această piatră deosebită a fost descoperită în Namibia în toamna anului 1996.
Compoziție chimică: complexă.
Duritate: 4 - 7 (din 10). Cristalele colorate predominant în albastru au o duritate mai mică (Chrysocolla 2,5 - 3 / Shattuckite 3,5), cele în care culoarea verde este predominantă au o duritate medie (Malachit 3,5 - 4 / Dioptas 5) iar cele  în care Cuarțul este mineralul dominant se pot apropia de 7.
Intrând în combinație unele cu celelalte și împreună cu Cuarțul Fumuriu, mineralele cu o duritate mai mică au tendința de a-și mări duritatea.
Luciu: sticlos, vitros, mătăsos, opac spre translucid.
Sistem de cristal: monoclinic (Malachit), triclinic (Cuarț Fumuriu), ortorombic (Chrysocolla, Shattuckite), trigonal (Dioptas), în combinație sau predominant în funcție de mineralul care se află în cantitate mai importantă,.
Culori: o mixtură de nuanțe de albastru, de verde, gri cenușiu până la negru.
Legenda: se spune despre această piatră că a fost descoperită în această perioadă (1996) pentru a ne ghida în trecerea spre cea de a 6-a Lume Maya, eveniment care s-a petrecut în data de 21.12.2012, și pentru a ne asista și sprijini în procesul de adaptare și transformare datorat noilor energii planetare.
Notă: fiind exploatată numai într-un singur loc și anume Namibia, este o piatră destul de rară, greu de achiziționat și foarte apreciată de vindecători și colecționari.
Îngrijire: poate fi purificată sub jet de apă călduță și apoi încărcată la lumina soarelui si la lumina lunii.

PIATRĂ RECOMANDATĂ PENTRU:
ZODIILE:
toate zodiile.
LUNA DE NAȘTERE: -
TALISMAN NOROCOS: -
ZIUA DE NAȘTERE: -
ANUL NAȘTERII: -
PLANETA GUVERNATOARE SAU DOMINANTĂ: Mercur, Venus, Saturn.
INFLUENȚA NUMEROLOGICĂ: pentru cei născuți sub influența numarului 11.
ANIVERSARE: -
CHAKRE: Chakra Inimii (4), Chakra Gâtului (5), Chakra celui de Al Treilea Ochi (6).
POLARITATE: Yin.
PROFESII: shamani, vindecători, terapeuți, domenii legate de spiritualitate.

EFECTELE ASUPRA PURTĂTORULUI:
Puternic rol protector împotriva pericolelor de orice tip (fizice, psihice, energetice). Ca o oglindă, trimite energiile negative și gândurile rele înapoi la sursă.
Ajută: la atingerea obiectivelor.
Purifică și activează toate chakrele dar este util mai ales pentru Chakra Inimii și Chakra Gâtului. Poate fi folosit cu succes pentru scăderea tensiunii arteriale, pentru tratarea astmului sau probleme ale paratiroidei, ficatului, pancreasului și ale splinei.
Consolidează capacitatea de a absorbi și de a procesa informații și ajută la înțelegerea conceptelor dificile. Este util pentru vindecarea traumelor sau blocajelor energetice și emoționale petrecute în viețile anterioare.
Eliberează inhibițiile și încurajează exprimarea sentimentelor, sparge legăturile nedorite și ajută la ruperea atașamentelor inutile și a modelelor învechite. Facilitează renunțarea la obiceiurile proaste (droguri, fumat, băut).
Mărește: creativitatea, comunicarea, echilibrul emoțional, bucuria, flexibilitatea, fraternitatea, generozitatea, buna voință, toleranța, răbdarea, compasiunea, capacitatea de a iubi.
Asigură protecție împotriva atacurilor psihice (magie neagră, vrăji, blesteme, deochi), a radiațiilor nocive (computer, televizor, raze X).
Absoarbe energiile negative creând un echilibru atât la nivel fizic cât și emoțional. Elimină impuritățile și atașamentele din domeniul energetic, stimulând curgerea unui flux vibrant de energie vitală de-a lungul meridianelor precum și în aură.
Echilibrează:  mentalul, fizicul și emoționalul, blocajele energetice, relaxează, stimulează, vindecă, bun pentru meditație și rugăciune. Este util pentru stimularea tuturor meridianelor, inclusiv pentru stimularea centrului de forță Kundalini. Ca atare este indicat a se utiliza cu precauție.
Aliniază ADN-ul și structura celulară și îmbunătățește sistemul imunitar. Sprijină formarea celulelor roșii și a hemoglobinei în sânge.
Benefic:  în caz de ulcer, probleme digestive, cardiace, pulmonare, artrită, plămâni, ficat, pancreas, boli tipic feminine, recomandat pentru diabetici (stimulează pancreasul).

Toate recomandările individuale pentru mineralele care intră în compoziția acestei pietre (Cuarț Fumuriu, Malachit, Chrysocolla, Shattuckite, Dioptas) rămân valabile și pot fi aplicate.

Active Search Results
Înapoi la cuprins