Nuumit (Jenakit) - proprietati fizice si metafizice, indicatii terapeutice - Energia Cristalelor

Du-te la conținut

Nuumit (Jenakit) - proprietati fizice si metafizice, indicatii terapeutice

Index Alfabetic > Cristale K - O > ( N )

Navigare rapidă
Index Alfabetic Cristale

INFORMAȚII:  
Denumire: a fost dată după orașul în apropierea căruia a fost descoperit mineralul și anume Nuuk, capitala Groenlandei.
Descriere:
este o rocă metamorfică de origine vulcanică constituită în principal din două amfibolite și anume Astrophylit și Gedrit. Formează rar cristale prismatice bine definite, acestea fiind alungite și neterminate. Cel mai adesea este întâlnit sub formă de agregate lamelare sau fibloase cu aspect asbestiform. Poate apărea în asociere cu Clorit, Mica, Olivină, Hornblenda, Gedrit, Granat sau Staurolit.
Compoziție chimică: (Mg2)(Mg5)Si8O22(OH)2
Duritate: 5,5 - 6 (din 10).
Luciu: vitros, perlat,  opac.
Sistem de cristal: ortorombic dipiramidal.
Culori: gri închis, negru-maroniu, negru cu iridiscență de culoare albastră, aurie sau roșiatică.
Varietați: Jenakit, Sahara Nuumit, Kupfferit.
Legenda:
Nuumitul este supranumit Piatra Vrăjitorului (Piatra Magicianului) iar legenda spune că energia acestei pietre este în directă legătură cu energiile de foc ale Pământului primordial și cu energia electromagnetică a furtunilor care în combinație au dus la apariția vieții pe această planetă.
Exploatări: Nuumitul este exploatat aproape exclusiv în Groenlanda însă de curând au fost descoperite materiale asemănătoare în nord-estul Statelor Unite, în estul Canadei, în nordul Finlandei și în Deșertul Sahara (Mauritania).
Notă: Această rocă a fost descoperită și este exploatată în Groenlanda de vest, zona Godthabsfjiord în apropiere de capitala Nuuk. Zona este accesibilă numai cu barca și mineralul poate fi exploatat numai în timpul dezghețului din lunile de vară. Este considerată una dintre cele mai vechi roci, considerându-se că aceasta a început să se formeze în urmă cu peste 3 miliarde de ani. În anul 2009 a fost descoperit în deșertul Sahara (Mauritania) un material asemănător format din ace sclipitoare de culoare albastră de Astrophylit pe un fond negru opac, acesta fiind denumit Sahara Nuumit sau Jenakit.
Îngrijire: pentru purificare (descărcare de energii negative) și pentru energizare este recomandată îngroparea pietrei în pământ pentru 1, 3 sau 7 zile.

PIATRĂ RECOMANDATĂ PENTRU:
ZODIILE:
toate zodiile.
LUNA DE NAȘTERE: -
TALISMAN NOROCOS: -
ZIUA DE NAȘTERE: -
ANUL NAȘTERII: -
PLANETA GUVERNATOARE SAU DOMINANTĂ: Pământul.  
INFLUENȚA NUMEROLOGICĂ: pentru cei născuți sub influența numarului 4 și 8.
ANIVERSARE: -
CHAKRE: Toate chakrele, în special Chakra Rădăcină (1) și Chakra Coroană (7)
POLARITATE: Yang.
PROFESII: -

EFECTELE ASUPRA PURTĂTORULUI:
Nuumitul este supranumit Piatra Vrăjitorului (Piatra Magicianului).
Bun
pentru meditație și concentrare. Asigură împământarea în timpul meditației.
Este
o piatră de magie personală, aduce clarviziune și sporește intuiția. Cei care au evoluat suficient pentru a lucra cu toată energia acestei pietre vor putea călători adânc în interiorul psihicului personal și vor putea elibera energiile prinse în subconștient.
Ajută
utilizatorul să își găsească puterea interioară și crește stăpânirea de sine.
Reduce stările de stres și anxietate.
Crește capacitatea de înțelegere și armonizează gândirea intelectuală cu înțelepciunea psihică și intuitivă. Se spune despre această piatră că ajută la identificarea lucrurilor care vă sunt necesare în viață pentru dezvoltarea personală și facilitează eliminarea celor care nu sunt necesare.
Curăță și tonifică câmpul auric. Îndepărtează blocajele energetice, aliniază și energizează toate chakrele. Întărește meridianul Triplu-Încălzitor (Trei Focare). Este o piatră puternică de vindecare la orice nivel.
Protejează împotriva energiilor negative de orice fel, este indicat a fi folosit împotriva manipulărilor și atacurilor energetice (blesteme, vraji, deochi etc). Poate fi folosită cu succes chiar și împotriva poluanților din mediu.
Reprezintă o sursă importantă de energie pentru utilizator, această piatră având un câmp electromagnetic foarte puternic. Fiind unul dintre cele mai vechi minerale de pe Pământ, Nuumitul este în armonie cu forțele elementare ale Terrei, iar aceste forțe pot fi folosite atunci când este necesar.
Ajută la purificarea sângelui, întărește activitatea rinichilor și a pancreasului, reglementează producerea insulinei, stimulează circulația, îmbunătățește vederea, sistemul nervos central, fortifică creierul, îmbunătățește capacitatea de memorare și ajută în caz de infecții. Stimulează vindecarea și regenerarea țesuturilor.
Aduce bogăție și prosperitate în viața utilizatorului.
Facilitează identificarea în prezent a persoanelor pe care utilizatorul le-a întâlnit în viețile anterioare.


Active Search Results
Înapoi la cuprins