Iolith (Cordierit) - proprietati fizice si metafizice, indicatii terapeutice - Energia Cristalelor

Du-te la conținut

Iolith (Cordierit) - proprietati fizice si metafizice, indicatii terapeutice

Index Alfabetic > Cristale F - J > ( I )

Navigare rapidă
Index Alfabetic Cristale

INFORMAȚII:
Denumire: este denumit după cuvântul grecesc "ios" care înseamnă violet. Denumirea de Cordierit provine de la geologul francez Louis Cordier (1777 - 1861) care a descoperit mineralul în anul 1813.
Descriere: este un cyclosilicat de magneziu, fier și aluminiu.
Culoare: albastru, albastru fumuriu, violet albastrui, verzui, galben maroniu, gri, incolor până la albastru foarte palid în secțiune subțire.
Duritate: 7 - 7,5 (din 10).
Sistem de cristal:  orthorhombic.
Formula chimică:  (Mg, Fe)2
Al4 Si5 O18
Luciu: vitros, gras pe suprafețele de fractură.
Notă: este întâlnit în Sri Lanka, India, Birmania, Teritoriile Australiene de Nord, Namibia, Brazilia, Tanzania, Mozambic, Zimbabwe, Madagascar,Connecticut, și zona Yellowknife - Teritoriile din Nord-Vestul Canadei. Vikingii au exploatat depozite de Iolith în Norvegia și Groenlanda.
Îngrijire: dacă este utilizat zilnic trebuie curătat o dată pe săptămână sub jet de apă călduță.
Legenda: spune că Leif Eriksson și alți exploratori legendari vikingi care se deplasau departe de coastă, aveau o piatră misterioasă cu care puteau determina poziția exactă a soarelui și astfel să navigheze in siguranță. Marinari vikingi au folosit primii se pare bucăți subțiri de Iolith ca și filtre de polarizare. Proprietatea care a făcut atât de valoros acest cristal se numește pleochroism. Iolith-ul are culori diferite când este observat din unghiuri diferite, în special când lumina este polarizată. Un cub de Iolith va arăta pe o parte albastru-violet, aproape ca safirul, pe cealaltă parte limpede ca apa iar în partea de sus de culoarea mierii. Această proprietate a adus acestui cristal denumirea de "Safir de Apă".

PIATRĂ RECOMANDATĂ PENTRU:
ZODIILE: Taur, Balanță, Săgetător, Vărsător, Pești.
LUNA DE NAȘTERE: -
TALISMAN NOROCOS: pentru Vărsător.
ZIUA DE NAȘTERE: 21
ANUL NAȘTERII: -
PLANETA GUVERNATOARE SAU DOMINANTĂ : Saturn.
INFLUENȚA NUMEROLOGICĂ:
-
ANIVERSARE: se oferă la aniversarea a 21 de ani de la căsătorie.
CHAKRE: 5, 6, 7.
ALTELE:  -

EFECTELE ASUPRA PURTĂTORULUI:
Este o piatră a shamanilor.
Ajută:
în cazuri de depresie, anxietate și stres, în cazul dependențelor (fumat, alcoolism, droguri etc.). Este indicat pentru detoxifierea organismului.
Ameliorează: funcționarea sistemului nervos și previne problemele psihosomatice, ameliorează funcționarea inimii și a rinichilor.
Activează: funcțiile glandelor și asigură asimilarea mai bună a mineralelor în organism.
Recomandabil: pentru paralizie și amorțeală în mâini și picioare, previne retenția de apă în țesuturi, piele și creier, stabilizează circulația sângelui, scade tensiunea arterială.
Mărește: echilibrul interior.
Stimulează și mărește capacitățile psihice. Este una dintre cele mai bune pietre pentru vindecarea psihică și în general pentru orice activități spirituale.
Indicat: pentru meditație. Ne va ajuta să înțelegem cine suntem și de ce suntem pe această planetă în acest moment special.
Bun: în cazuri de balonare, meteorism, vărsături, calmează arsurile gastrice, alte boli ale tractului intestinal (obstrucție intestinală), edem, varice.
Conferă: forță, rezistență și gândire intuitivă.

Reduce durerile de cap și consolidează starea de sănătate a întregului organism.

Active Search Results
Înapoi la cuprins